Senaste nytt

Nu har vi telefontid

Vi träffas säkrast på telefon mellan: 
Mån - fre  kl 9-11, 12-13


Utöver den tiden svarar vi om vi har möjlighet. Annars lämna meddelande så hör vi av oss så fort vi kan. Ibland står vi i behandling och då ringer vi upp när vi blir lediga igen

011-28 71 00

**************

Butiksöppettider:

mån-fre 12-13


När du vill ha rådgivning, inköp eller presentkort så finns vi då alltid på plats. 

 

**************

Presentkort:

köpes i butiken eller

Beställ på mail: 

info@halsocentrum.se

***************

Nu har vi en 
kontantfri
Salong

Endast kort 
eller Swish

från 1 dec.  

*************

NYTT! 

Vi lanserar nu vårt 
Friskvårdkort
som du kan ladda
med valfri summa
Perfekt till din 
Friskvårdspeng! 

Giltighet 1 år. 

 

  Medicinsk Laserbehandling


  Fokuserat, rent ljus som går rakt in i cellen. Har antiinflamatorisk och läkande verkan, Påverkar syreupptaget i cellen, ger ökad genomblödning i vävnaden och sätter igång en självläknings process. Metoden lämpar sig väl vid:

  •    Tennis-  och golfarmbåge         
  •    Reumatiska problem
  •    Ont i rygg, nacke och axlar
  •    Stukningar och idrottsskador
  •    Whiplashskador
  •    Öroninflammation
  •    Axelproblem
  •    Sen inflammationer
  •    Tinnitus
  •    Herpes
  •    Eksem och många andra hudproblem

  MID-laser-behandling-handled

  Vad är medicinsk laser?
  Lasrar inom medicinen är av många olika slag men de kan indelas i två huvudgrupper:
  1. Brännande lasrar som skär och bränner. Dessa lasrar kallas ofta för kirurgiska lasrar.
  2. Ej brännande lasrar som stimulerar cellfunktioner. Sådana lasrar kallas ofta för terapeutisk laser eller medicinsk laser. Det är den vi använder oss av på Hälsocentrum.

  Hur går behandling till?
  Laserljuset kommer ut från en så kallad prob. Man håller då bara änden av proben mot det ställe där man behandlar. Beroende på lasertypen i fråga så tränger ljuset in mellan 1 och 5 cm i vävnaden. Allt efter hur djupt in problemet sitter och på hur stor yta man behandlar över. En behandling kan ta mellan någon minut och 45 min.

  Vad kan behandlas och vilken effekt kan uppnås?
  Alla reagerar inte lika på laserbehandling. Det märks i regel en reaktion inom de första 3-5 beh. Påtagligt snabba resultat redan efter de första beh. Är vanligt vid smärta, inflammation och ödem. Resultaten för läkning av olika skadetillstånd efter en behandlingsserie brukade de flesta fall vara halva tiden eller mer jämfört med självläkning. Vid laserbeh av smärta och inflam.svarar drygt 90% positivt. Det är vanligt med långvarig effekt efter ca 5-7 beh. Utfallet beror på problemets karaktär, akut/långvarigt etc.

  Gör det ont?
  Laserbehandling är avslappnande och behövligt. Däremot kan det hända att en smärta kan öka eller uppträda 6-24 h efter en behandling. Detta beror på att laserljuset sätter igång läkprocesser. Speciellt vid problem av kronisk natur kan denna smärta uppträda. Den brukar gå över efter någon dag men kan i enskata fall var längre. Sker en smärtreaktion är detta ett tecken på att en läkeprocess har startats och detta är positivt.

  Hur ofta och hur många gånger?
  Man brukar behandla tätare i början(i regel varannan till var 7:e dag) oc därefter med längre intervall när läkningen kommit igång. En vanlig behandlingsserie är ofta på 3-7 behandlingar, allt beroende på problemets karaktär och hur länge problemet funnits. Kroniska problem kräver i regel fler behandlingar än akuta.

  Finns det några risker?
  Terapeutisk laser kan inte förorsaka eller förvärra någon skada. Cancer kan ej fövärras. Laserljuset kan ej skada foster eller vitala organ i kroppen. Det gör heller inget om man har en pacemaker, metall eller konstgjort material inopererat. Men det är vikta att man vid skada eller sjukdomstillstånd först går till läkare och får en diagnos så att man vet vad som ska behandlas. Man kan använda mediciner tillsammans med laserbehandling.

  Första besöket ca 45 min inkluderar anamnes, undersökning och behandling  570:-

  Uppföljningen är beroende av problemets karaktär & tidsåtgång ca 20-60 min per besök. Allt beroende på hur långvarigt/akut problemet är. Priser från 225:-

  Kontakt och bokning:

  Camilla Bjurström
  Telefon: 011-28 71 00

  eller på vår onlinebokning direkt. se första sidan